2011. március 20., vasárnap

Szücs tányéros


Hozzávalók 2 személyre:- 4 szelet tarja
- 2 szelet sajt
- 2 közepes krumpli
- 1/ bögre rizs
- 1 konzerv borsó
- 10 db fagyasztott panírozott hagymakarika
- 2 szelet szalonna
- 2 gerezd fokhagyma
- panírozni: 1 tojás, liszt, panírmorzsa
- só, bors, paprika
- sütéshez olaj

Elkészítés:A husokat kloffoljuk, besózzuk, a sajtot sózzuk, és duplán panírozzuk, a tarjából 2 szeletet panírozunk.
A krumplit pucoljuk, csíkokra vágjuk, vízbe tesszük.
A rizst sózott vízben megfőzzük, ha kész, összekeverjük a lecsöpögtetett borsóval.
Serpenyőben a 2 szelet szalonnát sütjük, ha kisült a zsírja, tányérra tesszük, és a serpenyőbe lefedve, sütjük a 2 szelet tarját, többször forgatjuk.
Olajban sütjük a 2 szelet panírozott tarját, többször forgatjuk, ha majdnem megsült, mellé tesszük a krumplit, legvégén a 2 szelet panírozott sajtot, annak kevés idő kell.
Ha megsültek a panírozottak és a krumpli, lecsöpögtetjük papírtörlőn, és az olajba süssük ki a hagymakarikákat, annak 2-2 perc mind a két oldalának és kész is. Közben a szalonnazsíron sült tarja is kész, kivesszük tányérra, 1-1 szeletre 1-1 gerezd fokhagymát reszelünk, borsozzuk- pirospaprikázzuk.
Tányérra helyezzük a sülteket, így minden friss meleg.

Laktató, nagyon finom, igazi egytál étel, saját specialitás!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése