2011. március 20., vasárnap

Csirkecsontleves, Mézes-mustáros -tejfölös csirke rizzsel



Hozzávalók

A hushoz:
- 4 db csirke felsőcomb
- 4 ek mustár
- 3 ek méz
- 1 nagy doboz tejföl
- 1/2 dl fehérbor
- ízlés szerint só, bors, majoranna
- 2 ek olaj
- 2 bögre rizs

A leveshez:- 2 sárgarépa
- 1 fehérrépa
- kis csokor petrezselyemzöld
- 1 kis fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 babérlevél
- só,bors, majoranna
- 2 husleveskocka
- 2 husleveskocka

Elkészítés:A csirkecombokról lefejtjük a húst, és felkockázzuk. Az olajból,mézből, mustárból és a fűszerekből pácot készítünk, beleforgatjuk a husokat, 2 órára hűtőbe tesszük. A csirkecombok csontjából csontlevest főzünk a zöldségekkel, husleveskockával és fűszerekkel.
A rizst megpároljuk.
Pácolás után a húst serpenyőbe tesszük, elősször fedővel,majd a nélkül megsütjük. Felöntjük a borral, majd hozzákeverjük a tejfölt, 1-2 percig hagyjuk, majd levesszük a tűzről, rizzsel tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése