2011. március 10., csütörtök

Csirke gyros tzatziki mártással és sült burgonyával


Hozzávalók 2 személyre:
- 4 csirke felsőcomb
- 2 ek gyros fűszer keverék
- 2 ek oliva olaj (más olaj is jó)
- 1 kígyóuborka
- 1/2 ek szárított kapor
- 1 gerezd fokhagyma
- só, édeske
- 1 kis natur joghurt
- burgonya

A csirkecombokról a bőrt lehúzzuk, csontozzuk, a húst kis kockákra vágjuk, beleforgatjuk az olivába, megszórjuk a fűszerkeverékkel, és legalább 1 órát pácoljuk.
Az uborkát lereszeljük, kicsit kinyomkodjuk a levétől, összekeverjük a joghurttal, belereszeljük a fokhagymát, beleszórjuk a kaprot, és ízlés szeint sózzuk, 1-2 csepp édeskét adunk hozzá.
A burgonyát olajban kisütjök.
A pácolt húst lábasba tesszük, lefedve puhára sütjük, és kicsit lepirítjuk.
Nagyon finom, gyorsan elkészíthető étel!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése