2011. március 26., szombat

Sült kacsacomb párolt káposztával


Hozzávalók 2 főre:
- 2 nagy kacsacomb
- só
- 1/2 dl víz
- kis fej édes káposzta
- 1 fej hagyma
- kevés olaj vagy zsír
- só
- édeske
- ecet

Elkészítés:
A combokat pucoljuk, lepirítjuk a szőrt, mossuk, beirdaljuk mind a két oldalát és megszórjuk sóval. Jénai tálba tesszük(tepsi is jó) aláöntjük a vizet, és sütőben közepes hőmérsékleten, lefedve sütjük. Időközönként forgatjuk.
A káposztát vagy olajon, vagy a kacsacombból nyert zsíron készítjük. Zsíron finomabb!
A hagymát pucoljuk, és szeleteljük, a zsiradékon pároljuk, közben a káposztát csíkozzuk és a hagymához tesszük. Lassú lángos többször átkevergetve, hogy le ne égjen, megpároljuk lefedve.
Ha puha, kész, akkor sózzuk, édeskét és ecetet teszünk hozzá ízlés szerint.
A kacsacomb ha kész, levesszük a tetejét, és még 5 percig pirítjuk.
Káposztvával, kenyérrel kínáljuk.
A kisült zsír nagyon finom, tegyük el.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése