2011. március 28., hétfő

Kínai szezámmagos csípős csirke zöldséges rizzsel


Hozzávaók 2 személyre:
- 1 csirke mellfilé

Páchoz:
- 1/2 kk só
- 1/2 kk fehérbors
- 1 tk cukor
- 1 ek oliva olaj
- 1 ek fehérbor

Bundához:
- 12 dkg liszt
- 2 ek oliva olaj
- 1 tojás
- csipet só
- 1.5 dl víz
- 1 kk sütőpor
- 3 dkg keményítő

Mázhoz:
- 3 ek ketchup
- 1 tk erőspista
- 3 ek méz
- 4 ek cukor
- 1 ek ecet

Megpirítva szárazon 5 ek szezámmag.

Köret:
-1/2 cs mexikói zöldségkeverék
- 1 ek delikát
- 1/2 bögre rizs

Olaj a sütéshez.

Elkészítés:
A mellet kis kockákra vágjuk, bepácoljuk 1 órára.
Vízben az ételízesítővel főzzük a zöldségkeveréket. A megfőtt zöldségkeverék vizét felfogjuk, és abban főzzük a rizst. Összekeverjük a köretünkhöz valókat.
Egy tálban a bundázáshoz valókat összekeverjük, sűrű masszát készítünk. Elkészítjük a mázat is, összekeverjük a hozzávalókat és mikróban megmelegítjük.
A húst beleforgatjuk a bundázó masszába, fontos, hogy a husit teljesen ellepje a tészta, és forró, bő olajban kisütjük.
A megsült falatokat papírtörlőn lecsepegtetjük, és rögtön a mázba forgatjuk, majd a pirított szezámba hempergetjük.
A körettel kínáljuk.


Tippek:
Gyerekeknek a máz helyett összekeverünk 1 ek ketchupot 1 ek mézzel, és ebbe forgatjuk a kisült falatokat.
A husikat tálra szedve, fogvájóval felszúrva vendégváró kínai falatokat készíthetünk.

Nagyon finom különleges ebéd, ez a házilag készítette a legfinomabb.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése