2011. március 19., szombat

Gyömbéres, vajban párolt halfilé, olajbogyó salátával


Hozzávalók 1 személyre:
- 1 nagy tengeri halfilé
- 1 ek margarin
- só
- 1 tk gyömbér
- 15 dkg olajbogyó
- 1 kis doboz kefír
- 5 dkg reszelt sajt

Elkészítés:
A kiengedett halfilét serpenyőben lefedve a vajjal puhára pároljuk, közben óvatosan 3-4 szer átfordítjuk.
Közben a kefirt, olajbogyót és a reszelt sajtot összekeverjük.
Ha a hal átpuhult, megszórjuk egyik oldalát ízlés szerint sóval, gyömbérrel, lefedve 1-2 percig pároljuk, átfordítjuk, és a másik felét is sózzuk, gyömbérrel szórjuk, 1-2 percig pároljuk.
Tányérra helyezzük a halat a salátával.
Nagyon finom, különleges, gyorsan elkészíthető étel. Laktató, de nem nehéz-hízlaló étel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése