2011. március 30., szerda

Pácolt fokhagymás csirke sült krumplival


Hozzávalók 4 személyre:

- 1 kg csirkehús ( mell, lefejtett combhús)
- 1 nagy fej lilahagyna
- 6 gerezd fokhagyma
- 2 dl kefir
- 1 kis doboz sűrítette őaradicsom
- 1 dl olaj
- 1 ek ételízesítő
- 1 tk majoránna
- 1 tk őrölt bors
- aki szereti 1 tk erős pista
- 2 tk só
- 6 nagy szem krumpli sütni+ sütéshez olaj

Elkészítés:
A vöröshagymát és fokhagymát lereszeljük, és összekeverjük az összes hozzávalóval, ebbe tesszük a kis kockákra vágott húst, és egy éjszaka pácoljuk.
Olajjal kikent tűzálló tálban sütjük fóliával letakarva.
Kb 40 perc sütési idő alatt kész, a finom szószos húst sült burgonyával, esetleg rizzsel kínáljuk.

Nagyon finom ízes húsétel, a gyerekeim is imádják!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése