2011. február 15., kedd

Tojásleves egész tojással


Hozzávalók 2 személyre :
-6 tojás
- 1 liter víz
- 2 nagy babérlevél
- 2 ek zsiradék
- 1 kis fej hagyma
- 1 cikk fokhagyma
- só, bors, majoránna, pirospaprika, kömény
- 1 leveskocka
- ecet

Elkészítés:
A hagymát kockázzuk, a zsiradékban üvegesre pároljuk, hozzáadunk 1/2 ek pirospaprikát, kevergetjük, és hozzáadjuk a vizet,gyors keverés mellett. Beletesszük a babérlevelet, leveskockát, reszelt fokhagymát, pici borsot, 1 tk köményt, 1/2 tk majoránnát, és lassú lángon felforraljuk, ekkor a felvert sózott 2 tojást belecsurgatjuk és közben folyamatosan villával keverjük. Beleütjük óvatosan a 4 tojást, hogy ne essen szét, fedőt teszünk rá, és megvárjuk míg megfő a levesben. Pár csepp ecettel pikánssá tesszük, ha kell sózzuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése