2011. február 3., csütörtök

Krumplis tészta


Hozzávalók:

- 5 szem nagyobb krumpli
- 3 nagy fej hagyma
- olaj
- 1 gerezd fokhagyma
- só, bors, pirospaprika, majoranna
- 30 dkg tészta (nagykocka, fodros nagykocka stb.)

Elkészítés:

A hagymát pucoljuk, kis kockákra vágjuk, olajban üvegesre pároljuk. 1 ek pirospaprikát adunk hozzá, picit pirítjuk, és felöntjük 3 bögre vízzel. Kevés borsot és 1 tk majorannát adunk hozzá, 3 tk sót, és a hámozott-mosott-kockázott krumplit beletesszük, és megfőzzük.
Közben a tésztát forrásban lévő olajos-sós vízbe tesszük főni.
Ha a krumpli megfőtt, összetörjük, kóstoljuk, ha kell sózuk ízlés szerint, és a főtt tésztát belekeverjük.
Tejföl és uborka illik hozzá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése