2011. február 21., hétfő

Paprikás-tejfölös csirkehús tésztával


Hozzávalók 2 személyre:
- 2 csirke felsőcomb
-1 nagy hagyma
- 1 tv paprika
- 3 paradicsom
- 1 pörkölt kocka
- 2 babérlevél
- 2 ek zsiradék
- só, 1/2 tk bors,1/2 tk majoránna,1/2 kömény, 1 ek pirospaprika
- 2 bögre orsó tészta (vagy kagyló stb.)
- 1 kis doboz tejföl
- 2 dl víz
- 2 ek liszt


Elkészítés:
A hagymát kis kockákra vágom, a zsiradékban üvegesre párolom. A kockázott paprikát és a turmixolt paradicsomaot hozzá adom, kb 5 percig párolom. Közben a combokat pucolom, mosom, és összevagdosom ujjnyi szeletekre, kockákra ahogy jól esik. A csonttal eggyütt a pöri alaphoz adom a húst. Pörkölt kockát, fűszereket hozzá adom, vízzel hígítom, és összefőzöm, kb 1 óra alatt.
A tejfölt összekeverem a liszttel, és besűrítem vele a szószos húst. A kifőtt tésztával összekeverem. Savanyúsággal kínálom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése