2011. február 22., kedd

Hawaii pizza


Tészta hozzávalók:
- 1 dl tej
- 1 kk cukor
- 3 dkg élesztő
- 40 dkg liszt átszitálva
- 1 kk só
- 4 ek oliva olaj

Éppen langyos tejbe darabolni az élesztőt, elkeverni, és 10 percig kelni hagyni. Nem szabad, hogy túl meleg legyen a tej, mert az élesztő gombák elpusztulnak.
Lisztet szitálni a tálba, mélyedést a közepébe, és beleönteni az élesztős tejet:

A mélyedés széléről csak annyi liszttel keverjük össze az élesztőt, hogy galuska állagú legyen. Ezt letakarva 15 percig hagynuk kelni meleg helyen.
Ha megkelt, hozzáadjuk az olajat, sót, és a többi liszttel alaposan összedolgozzuk, kézzel vagy robotgép dagasztó spiráljával, míg az edény falától el nem válik. Lisztet szitálunk rá, letakarva 40 percig kelesztjük:

Lisztezett deszkára borítjuk, és kézzel jól átgyúrjuk. Kettészedjük a tésztát, és nem sodrófával nyújtogatjuk, hanem kézzel. Megemeljük, és hagyjuk, hogy a súlya húzza-nyújtsa a tésztát, forgatjuk, vigyázzunk, ki ne lukadjon. Olajozott-lisztes tepsibe tesszük, a másik felét ugyanígy.

Paradicsomkrém:
- 1 doboz paradicsompüré, a papírdobozos fajta, kicsit folyékonyabb
- 1 tk oregánó
- 1-2 csepp édeske és citromlé
- ízlés szerint füstízű fűszersó( sima is lehet)
- 1/2 tk fokhagymapor
- 1/2 - 1 tk worchester szósz ízlés szerint ( ez fontos hozzávaló!)

Jól kikeverjük, és ezzel bekenjük a tésztákat.
2 ujjnyi vastag sonkát kis kockára vágunk és a tésztára szórjuk, egy konzerv kukoricát és egy konzerv összevágott ananászt is rászórunk. Aki szereti pár cikk szeletelt mandarint is tehet rá. Beszórjuk kevés oregánóval, és jó sok sajtot reszelünk rá. Kb fél óra alatt készre sütjük. Nagyon finom ropogós a tésztája, és nem lessz olyan édes a tészta mint a házi pizzák többségének.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése