2011. február 5., szombat

Narancsos -mézes kacsacomb narancsszósszal lépésről-lépésre

Hozzávalók:

- 2 nagy kacsacomb
- só, bors, fahéj, rozmaringpor
- méz
- 1/ 2 citrom leve
- 1 narancs + 1 narancs leve (ízlés szerint pár szem szegfűszeg)
- szószhoz személyenként 1 narancs, méz, liszt

1.A combokat bőrükkel lefelé fordítjuk, bevagdossuk, sózzuk, kicsit borsozzuk, kevés fahéjat szórunk rá és kevéske rozmaringport.
2. Mézet csurgatunk rá, 3-4 evőkanálnyit
3. 1 narancs levét kicsavarjuk, és ráöntjük

4. Egy fél citrom levét is rácsavarjuk

5. Kezünkkel alaposan bedörzsöljük a kacsacomb mind a két oldalát, hogy mindenhova jusson a pácból

6. Egy narancsot felkarikázunk, és beborítjuk vele a kacsacombokat. Aki szereti, a narancsszeletekbe 1-2 szegfűszeget is szűrhat.


Legjobb ha egy éjszakát pácoljuk, de legalább 1 órát, és közben néha forgassuk.

7. Betoljuk a sütő középső rácsára, és lefedve, többször forgatva megsütjük a combokat. Kb 1 óra után szedjük ki  a narancsszeleteket, nehogy megégjenek, mert keserűek lesznek. Közben nézegessük -forgassuk a combokat, és ha megsült fedő alatt, aki szereti kb 5-10 percre fedő nélkül is süsse, hogy kicsit megpiruljon a bőre.
8. A szószhoz a személyenként számolva 1 narancs levébe 1 -2 tk lisztet elkeverünk, kevéske fehérbort is önthetünk bele, és összekeverjük és feltesszük kis lángon sűríteni. Ez csak 1-2 percet vesz igénybe, ezért ajánlom, hogy a tálalás előtt készítsük el. Ha szósz sűrűségű lett, teszünk 1-2 tk mézet.
A sült kacsacombokat a narancsszósszal és burgonyapürével kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése