2011. február 2., szerda

Rántott karfiol burgonyapürével és tartár mártással

Rántott karfiol burgonyapürével és tartár mártással

Hozzávalók:

- 1 nagyobb fej karfiol
- panírozáshoz liszt- 3 tojás- zsemlemorzsa
- 5-6 szem nagyobb krumpli
- 2 dl tejföl
- 4-5 ek vaj
- Tartárhoz: 1 dl tejföl, majonéz, mustár, só, bors, édesítő, citromlé

Elkészítés:

A burgonyát hámozzuk, mossuk, kis kockákra vágjuk és 1/2 ek sóval, vízzel, hogy bőven ellepje feltesszük főni.
A karfiolt rózsáira szedjük, mossuk- sózzuk, beleforgatjuk a lisztbe, a sózott felvert tojásba, majd a morzsába és lefedve zsiradékban kisütjük.
A tartárhoz a tejfölt 1 ek majonézzel, 1/2 ek mustárral, sóval- édesítővel ízlés szerint, pár csepp citromlével, és kevés borssal kikeverjük, közben kóstolgatjuk, és ízlésünk szerint tehetünk bele még a hozzávalókból.
Aki szereti, reszelhet bele 1 cikk fokhagymát is.
A megfőtt burgonyáról leöntjük a vizet, összetörjük és hozzáadjuk a vajat, alaposan kikeverjük, hozzáadjuk a tejfölt, habosra keverjük, és sózzuk ízlés szerint. Aki a kicsit hígabb pürét szereti tehet még bele tejet.
A karfiolt papírtörlős tálba szedjük, leitatjuk a zsiradékot, és tányérra rendezzük a burgonyát-karfiolt-tartárt. Savanyúság illik hozzá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése