2012. január 17., kedd

Tepertőkrémes kiflik


Hozzávalók:
1 cs fagyasztott vajas tészta
1 doboz natúr tepertőkrém
3 gerezd fokhagyma
margarin
só,bors,pirospaprika
csemege paprikakrém
2 tojás
1 marék szezám mag
 
Elkészítés:
 A tepertőkrémhez reszelünk fokhagymát, fűszerezzük,és paprikakrémmel ízesítjük, kevés vajjal krémesre keverjük. A vajas tésztát vékony lappá nyújtjuk,kis  kockákra vágjuk. Mindegyik kockát megkenünk kb 1 kávéskanál krémmel, sarkától kezdve feltekerjük, és kiflit formálunk belóle. Sütőpapíros tepsire helyezzük őket, 2 tojást sóval felverünk, megkenjük a kifliket vele, és szezám maggal szórjuk. kb 160 fokon megsütjük, míg szép világos barna nem lessz.
Melegen a legfinomabb!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése