2012. január 17., kedd

Palacsintabundás- almás hústekercs almaszósszal


Hozzávalók:
1 kg szárnyas mellfilé
5 alma
1 tojás
3 dl tej
kb 2 bögre liszt
kevés szénsavas ásványvíz
bors
fahéj
5 dl főzőtejszín
2 ek liszt
2 ek vaj
2 dl fehérbor
pici cukor
sütéshez olaj
 
Elkészítés:
A húst szeleteljük, klopfoljuk, besózzuk-borsozzuk. Az almákat pucoljuk, magházát kivágjuk, és ahány hússzelet lessz, annyi almacikket levágunk, a többi almát lereszeljük. A husokra teszünk 1-1 cikk almát, fahéjat hintünk rá, feltekerjük és fogvájóval megtűzzük. A tojást a sóval felverjük, hozzáadjuk a tejet és 2 bögre lisztet, majd annyi ásványvizet, hogy sűrű masszánk legyen. Ebben megforgatjuk a hustekercseket, és forró olajban megsütjük. Közben a vajon pároljuk a lereszelt almákat, borral felöntjük, fahéjazzuk,sózzuk, pici cukrot bele, és liszttel elkevert tejszínnel sűrítjük.
A kisült husokat a szósszal nyakonöntve tálaljuk, hozzá burgonypüre passzol.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése