2012. január 17., kedd

Gombás-paradicsomos derelye fokhagymás tejföllel





Hozzávalók:
Tészta:
50 dkg liszt
1 tojás
1 tk só
2 dl víz

Töltelék:
1 konzerv gomba
2 dl paradicsompüré
4 gerezd fokhagyma
só,bors,oregano
worchester szósz

Öntet:
2 dl tejföl
2 gerezd fokhagyma
2 ek oliva olaj

Elkészítés:
Lisztezett deszkán a liszt közepébe ütjük a tojást, sózzuk, összegyúrjuk, majd apránként hozzáadva a vizet alaposan összedolgozzuk a tésztát. Ha kell még pici víz vagy liszt, tegyünk hozzá. Kettévágjuk, egyik felét lisztezett deszkán vékonyra kinyújtjuk.
A gomba konzervet turmixoljuk, és a fűszerekkel, paradicsompürével és 1 tk worchester szósszal kikeverjük, a fokhagymát belereszeljük.
Ebből a töltelékből kis halmokat teszünk a tészta alsó felére.  Ráhajtjuk a tetejét, a halmok szélet jól lenyomkodjuk, és derelyevágóval kockákra vágjuk. Így teszünk a másik adag tésztával is.  Sós-olajos lobogó vízben kifőzzük a derelyéket. Az öntethez a fokhagymát lereszeljük, tejföllel,olajjal,sóval kikeverjük, és a kész derelyékre öntjük.

 Nagyon finom,laktató étel, saját recept, érdemes próbálgatni a töltelékeket ehhez az olcsó tésztához!! Akár füstölt sajtkrémes, padlizsános...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése