2012. január 17., kedd

Sült libamáj mozzarella salátával





Hozzávalók:
Sült máj:
40 dkg libamáj
5 dkg zöldfűszeres vaj
só,bors
1 dl tej
2 gerezd fokhagyma
4 ek olivba olaj

Saláta:
2 nagy mozzarella golyó
1 kis fej jégsaláta
1 fej lila hagyma
1 szál répa
2 dl kefír
2 gerezd fokhagyma
zöldfűszeres fűszersó
1 tk ketchup
1 tk majonéz

A libamájakat mossuk, közepes darabokra vágjuk, és a reszelt fokhagymával elkevert sós -borsos tejbe pácoljuk 10 percig. Közben a kefírrel a ketcupot, majonézt, a reszelt fokhagymát elkeverjük, és ízlés szerint zöldfűszeres fűszersóval ízesítjük. A salátát kis darabokra tépkedük tányérokra, a lilahagymát kis kockákra vágjuk, a répát lereszeljük, és meglocsoljuk az öntettel. A karikákra vágott mozzarellát ízlésesen elhelyezzük a salátaágyon. A libamájakat oliva olajban óvatosan megsütjük, nem kell sokáig, mert minél tovább sütjük, annál keményebb lessz. A saláta mellé helyezzük a kisült libamájakat, és zöldfűszeres vajat darabolunk rá.
Isteni finom könnyű vacsora!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése