2012. január 17., kedd

Harcsa Edina módra


Hozzávalók:
1 kg harcsafilé
2 közepes fej vöröshagyma
1 konzerv gomba
1 csokor petrezselyem
1 csokor kapor
5 ek vaj
2 ek liszt
3 dl bor
só,bors
 
Elkészítés:
A halat ujnyi szeletekre vágjuk, besózzuk, hőálló tálba tesszük, 2 ek vajat morzsolunk közé, és kb 20 percig közepes hőmérsékleten pároljuk. Az apróra vágott vöröshagymát 3 ek vajon üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a gombát, sózzuk-borsozzuk. A petrezselyem és kapor zöldjét mossuk, apróra vágjuk, és a gombához adjuk. Összesütjük, majd a lisztete rászórjuk, elkeverjük, és a borral engedjük fel, kicsit főzzük, hogy sűrű szósz legyen. A halra öntjük, és 10 percig még eggyütt sütjük tovább. Vajon párolt zöldséggel a legfinomabb.
Könnyű, isteni ízvilágú halétel!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése