2012. január 17., kedd

Hot Platben sütött vegyes finomságok



Hozzávalók:
8 csirkeszárny
4 kis szelet sertés comb
2 nagy alma
5 mandarin
1 fej lila hagyma
5 gerezd fokhagyma
6 nagy krumpli
1 szál répa
5 dl főzőtejszín
10 dkg trappista
2 ek liszt
5 ek oliva olaj
só,bors,lestyán
4 ek méz
1 ek mustár
víz
 
Elkészítés
A husokat pucoljuk, bevagdossuk, tálba tesszük, sóval -lestyánnal bedörszöljük,olajjal összeforgatjuk, a lila hagymát rákarikázzuk, és 1 órát pácolni hagyjuk.  A krumplit és a répát pucoljuk,karikázzuk, és a hot platbe tesszük. Sózzuk, lestyánnal beszórjuk. Rátesszük a husikat a levébel együtt, majd a cikkekre szedett mandarint, és a pucolt, szeletelt almát rátesszük, a settésekre tesszük a pucolt fokhagymákat. 3dl vízzel, 120fokra állítva pároljuk, a vizet folyamatosan pótoljuk. Ha összepárolódott, a sertéseket mustárral bekenjük, a szárnyakat mézzel, és a vizet pótolva még pároljuk. A tejszínben elkeverjük a lisztet és a reszelt sajtot, majd óvatosan összekevergetve sűrítjük.
Nagyon finom, szaftos, ízes bőségtál.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése