2011. augusztus 3., szerda

Tejfölös- fokhagymás rakott kelkáposzta



Hozzávalók:
- 1 kis fej kelkáposzta
- 1/2 kg darált hús
- 1 és fél bögre rizs
- 1 nagy doboz tejföl
- 10 cikk fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- sült csirke fűszersó
- só
- őrölt kömény
- bors
- pirospaprika
- 3 ek olaj
Tálaláshoz 1 kis doboz tejfölbe reszelt 3 cikk fokhagyma.

Elkészítés:
A kelkáposztáról lefejtjük a leveleit és fazékba tesszük sóval és őrölt köménnyel, kb 10 percig főzzük. A rizst pucoljuk, mossuk, sós vízben feltesszük főni.  2 ek olajon dinszteljük a kockázott hagymát, majd a húst süssük. Ha puha a hús, fűszersózzuk. borsozzuk, és a tejföl felét hozzákeverjük, belereszelünk 4 cikk fokhagymát.
A főtt rizst fűszersóval ízesítjük és belereszelünk 5 cikk fokhagymát, és hozzáadjuk a maradék tejföl 2 ek kivételével.
Hőálló tálat kikenünk 1 ek olajjal, majd beletesszük a rizs felét, rá a hús felét, majd a lecsöpögtetett kelkáposzta felével betakarjuk, sózzuk. Jöhet a következő réteg rizs,hús, és a maradék kelkáposzta, majd ismét sózzuk. A 2 ek tejfölt elkenünk a tetején, pirospaprikázzuk, borsozzuk, és kb fél órára 200 fokra sütőbe toljuk. Tálaláskor fokhagymás tejfölt kínálunk mellé.

Nagyon finom, és egészséges, fokhagymaimádóknak!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése