2011. augusztus 21., vasárnap

Cukkini tócsni


Hozzávalók:
- 1 nagy cukkini (kb 2 kilós)
- 1 nagy fej hagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- 1  csokor petrezselyemzöld
- só, bors, pirospaprika
- liszt
- 2 tojás
- 4 dl olaj

A cukkinit hámozzuk, magjait kikaparjuk, és lereszeljük nagy lyukú reszelőn. A hagymát is lereszeljük, és hozzá keverjük, beleütjük a tojást. A fokhagymát belereszeljük, a petrezselyemzöldet kicsire aprítjuk és hozzáadjuk. Összekeverjük ízlés szerint a fűszerekkel, majd annyi lisztet adunk hozzá, hogy közepes sűrűségű legyen. Serpenyőben hevítjük az olajat, és kb 2 evőkanálnyi masszát belepúpozunk és a kanállal megfelelő vastagságig lapítgatjuk. Véknyabban ropogósabb lessz. Papírtörlőre szedve, lecsöpögtetve frissen tálaljuk, 2dl tejfölbe reszelünk fokhagymát, sózzuk, a legfinomabb mártogató hozzá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése