2011. augusztus 21., vasárnap

Kovászos uborka



Hozzávalók:
- nagy befőttesüveg
- annyi kovászolni való uborka, amennyi a befőttesüvegünkben elfér
- 5-10 gerezd fokhagyma
- 1 csokor friss kapor
- 2 db zsemle
- 1 ek mustármag
- literenként 2 ek só

Az uborkákat mossuk, és középen bevágjuk, de úgy, hogy a végeit ne vágjuk szét, ne essen szét az uborka. A nagy befőttesüvegünkbe szórjuk a mustármagot, a pucolt kettévágott fokhagymákat, beletesszük sorban az aljára az uborkát, majd sorokba ameddig tele nem lessz, és közéjük tesszük a kaprot. Vizet forralunk, és literenként 2 ek sót teszünk bele. Ha felforrt, az üveget törlőruhára tesszük, hogy ne pattanjon meg az alja, és ráöntjük a sós vizet. A tetejére tesszük a kettévágott zsemléket, éa kistányért teszünk rá. 4 napon át napon érleljük, maj kivesszük az uborkákat tálba, rászűrjük a levét.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése