2011. augusztus 29., hétfő

Krumplis tészta gombóc panírba forgatva


Hozzávalók:
- 2 közepes krumpli
- 1 kis fej hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 5 ek olaj
- 1 nagy bögre nagykocka tészta
- só, bors, majoránna, pirospaprika

-panírozni: liszt, 3 tojás, morzsa
- sütéshez olaj

A krumplit hajában feltesszük főni, addig a hagymát kockákra vágjuk, az olajon üvegesre pároljuk a reszelt fokhagymával, mjad sózzuk borsozzuk, 1 tk majoránnával ízesítjük és bőven pirospaprikázzuk. A tésztát bő vízben kifőzzük.
A megfőtt krumplit pucoljuk, összetörjük, és a hagymához keverjük. Összekeverjük a tésztával.
Ha kihúlt, 1 tojást ütünk bele és annyi lisztet adunk hozzá, hogy golyókat tudjunk formálni. A golyókat lisztbe, tojásba majd morzsába forgatjuk, és bő olajban kisütjük.
Köretként húsokhoz ajánlom, vagy önmagában tejfölös mártogatóval is nagyon finom!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése