2011. augusztus 18., csütörtök

Gyümölcs leves



Hozzávalók:
- 1 üveg magozott meggy
- 3 db őszibarack
- 2 nagy alma
- fél citrom
- 1 tk fahéj
- 10 szem szegfűszeg
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 ek méz
- 3 ek cukor
- 2 dl főzőtejszín
- 1 cs eperízű pudingpor
- 2 liter víz

Elkészítés:
Az almát pucoljuk, kockázzuk fazékba a barackkal eggyütt. A meggyet is hozzáöntjük, levet is öntünk hozzá. A citromot szeleteljük a fazékba tesszük és felengedjük vízzel. Hozzáadjuk a fűszereket, cukrot-mézet -vaníliás cukrot, és feltesszük főni. Ha minden puha benne, a főzőtejszínben elkeverjük a pudingport és besűrítjük vele. Hidegen tálaljuk.
Nyáron a legjobb hűsítő étel, és vitamindús.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése