2013. január 29., kedd

Pácolt garnéla vajban sütve


Hozzávalók
1 csomag fagyasztott garnélarák farok
1 citrom leve
4 ek oliva olaj
2 ek 10%-os ecet
1/2 tk cukor
1 tk só
3 gerezd fokhagyma
2 ek margarin

Elkészítés
A garnélát kiengedjük, közben a páclevet elkészítjük. Egy tálba facsarjuk a citrom levét, hozzáadjuk az oliva olajat és ecetet, valamin 1 dl vizet. Elkeverjük benne a cukrot-sót, és belereszeljük a fokhagymát. A rákfarkakat beletesszük, és kb 2 órán át pácoljuk, közben negkevergetjük többször. Serpenyőben a vajat hevítjük, és mind a két oldalát kb 3-3 perc alatt hirtelen megsütjük. Mellé fokhagymás pirítóst kínálunk, esetleg citrom levével még meglocsoljuk!
Nagyon finom, egyszerű gyors!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése