2013. január 29., kedd

Patiszon krokett



Hozzávalók:
1 nagyobb patiszon
1/2 csokor petrezselyemzöld
3 tojás
10 dkg főtt tarja vagy sonka
só, bors
delikát
liszt
panírmorzsa
olaj a sütéshez

Elkészítés:
A patiszont pucoljuk, kockázzuk és kb 1 evőkanál delikáttal puhára főzzük. Krumplinyomón áttörjük, először a vizet kinyomjuk óvatosan belőle, majd tálba nyomjuk a patiszont. Belereszeljük a sonkát, sózzuk, borsozzuk. 2 tojást sós vízben keményre főzünk, villával összetörjük és a patiszonba keverjük. Ha kihűlt, beleütjük az 1 tojást, a petrezselyemzöldet apróra vágjuk és hozzá keverjük annyi liszttel, hogy hengereket tudjunk formázni. Morzsába hempergetjük, és forró olajban gyorsan pirosra sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése