2011. november 19., szombat

Zöldséges fasírt

Hozzávalók:
- 2 szál répa
- 2 szál petrezselyem gyökér
- 1 karalábé
- 1 kissebb cukkini
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 2 tojás
- 1 zsemle
- 1 dl tej
- 2 leveskocka
- zsemlemorzsa
- só, bors, pirospaprika, ételízesítő
- sütéshez olaj
 
Elkészítés:
A répát, gyökeret, karalábét és a cukkinit pucoljuk, és feltesszük főni a leveskockákka, és 1/2 ek ételízesítővel. Ha megfőttek, a vizet leöntjük, és villával összenyomkodjuk. Ha kihűlt, a vöröshagymát és a fokhagymát belereszeljük, a petrezselyemzöldet összeaprítjuk, a zsemlét tejbe áztatjuk, kinyomkodjuk, és beletesszük. Hozzáadjuk a tojásokat, ízlés szerint a fűszereket, és annyi zsemlemorzsát, hogy kis gombócokat tudjunk formálni,különben szétesik. Zsemlemorzsába forgatjuk, és bő olajban , gyorsan kisütjük, ne igya át sok ideig az olaj.
Legfinomabb ha a húslevesből vesszük ki a zöldségeket!!
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése