2011. november 27., vasárnap

Szezámos pizzás csigák

Hozzávalók:
Tészta:
- 50 dkg finomliszt
- 10 dkg tejpor
- 5 dkg élesztő
- 5 dkg zsír
- 5 dkg cukor
- 1 tojás
- 1 dkg só
- 2dl tej
Töltelék:
- 15 dkk reszelt sajt
- 20 dkg kockázot gépsonka
- 1 konzerv kukorica
- 1 kis paradicsompüré
- só,bors, oregánó
- pár csepp worchester szósz
- ketchup
Továbbá:
- 4-5 ek szezámmag
-1 egész tojás

Elkészítés: A krémhez a fűszereket kikeverjük a paradicsompürével és a ketchuppal, worchester szósszal ízesítjük.
A tésztához 13 dkg lisztet félreteszünk. A többi lisztet a tejporral elkeverjük, a keverék közepébe mélyedést nyomunk, ide öntjük a 2 dl langyos tejben felfuttatott élesztőt. A tojást beleütjük, rugalmas tésztát gyúrunk. Egy másik edényben a cukrot , sót és a zsírt összekeverjük, majd a félretett lisztet beleöntük, összedolgozzuk. A két tésztát alaposan összegyúrjuk, cipóban letakarva kb 45 percig kelesztjük.
A tésztát kinyújtjuk téglalappá,megkenjük a krémmel, rászórjuk a kukoricát, sonkát és a sajtot és feltekerjük. Szeleteljük, a kis csigákat sütőpapíros tepsibe helyezzük, a tojást felverjük, megkenjük vele, és szezámmaggal szórjuk,  közepes hőmérsékleten sütjük.
Nagyon finom, különleges a tésztája, napokig puha marad, aki kipróbálta a receptem, azóta is ezt süti.
Szilveszterre tökéletes  kis falatok!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése