2011. szeptember 5., hétfő

Debreceni krumplitál


Hozzávalók:
- 3 közepes vöröshagyma
- 15 dkg füstölt zsírszalonna
- 2 ek pirospaprika
- 2 pár debreceni
- 80 dkg krumpli
- 7 dl olaj a sütéshez
- só
- 2 ek liszt
-2 dl víz
 
Elkészítés:
A hagymákat tisztítjuk, 2 fejet kockázunk, egyet szeletelünk és karikáira szedjük.  A szalonnát keskeny csíkokra vágjuk, zsírját kiolvasszuk, hozzákeverjük a kockázott hagymát, aranysárgára pirítjuk. Paprikázzuk, a vízzel felöntjük, és beletesszük az egész debreceniket, kb 7-8 percig pároljuk. Ezután a debreceniket kivesszük, vastag karikákra vágjuk, és visszatéve zsírjára sütjük. Közben a krumplit pucoljuk, kis kockákra vágjuk, és 5dl olajban ropogósra sütjük. A hagymakarikákat lisztbe forgatjuk,  és a 2 dl olajban aranyszínűre sütjük. A krumplit papírtörlőn lecsöpögtetjük, sózzuk, tányérra rendezve rászedjük a szaftos debreceniket, és a pirított hagymakarikákat körbe szórjuk!
Laktató, gyorsan elkészíthető egytálétel!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése