2011. szeptember 10., szombat

Házi ketchup


Házi ketchup Edina módra:
 
Hozzávalók:
- 3 kg paradicsom
- 1 nagy fej hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 közepes piros húsú kaliforniai paprika
- 3 babérlevél
- 1-1 teáskanál oregánó, bazsalikom, kakukkfű
- 1 tk fehérbors
- 3 ek só
- 4 ek cukor
- 1 ek méz
- 2 szál zellerlevél
- 1 csomag befőtt tartósító 1/3-a
- 5 szem szegfűszeg
 
Elkészítés:
A paradicsomot mosom, 4 felé vágom, és fazékban puhára főzöm a szegfűszeggel, kb 20 perc alatt. Szűrőn átpasszírozom, hogy a héja és a szegfűszeg ne maradjon a ketchupban, fazékba öntöm. A kaliforniai paprikát kockázom a hagymával eggyütt, és aprítóban vagy turmixban pár evőkanál paradicsommal összepürésítem, majd a fazékba öntöm a többi paradicsomhoz. Beleteszem a zellert és babérleveleket,reszelt fokhagymát és az összes fűszert, mézet is.
Kb 70 perc alatt sűrűre főzöm,kiveszem a babért és zeller levelet. Botmixerrel összezúzom, beleteszem a befőtt tartósítót, és még 10 percig főzöm. Mosott törlőre állított befőttesüvegbe öntöm, és a rácsavart kupakkal lefelé hagyom kihűlni.
1 kiló 40dkg ketchup készült.
Saját készítésű cimkével láttam el.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése