2011. július 20., szerda

Grillezett pisztráng salátával



Hozzávalók 2 személyre:
- 2 pisztráng
- oliva olaj
- őrölt bors
- só
- kb 18 gerezd fokhagyma
- 2 szelet szalonna
- 1 kis fej saláta
- 2 nagy paradicsom
- 1 paprika
- 1 fej lila hagyma
- salátaöntet (4 ek oliva olaj, 1 tk  mustár, pár csepp citromlé, pár csepp worchester szósz, pár csepp ecet, kevés cukor, só, bors)
- 1 kis doboz tejföl
- 1 kis cukkini (szeleteljük,  bedörzsöljük zöldség grill fűszersóval, és oliva olajat csepegtetünk rá)

Elkészítés:
Éjszakára a halat bedörzsöljük őrölt borssal, sóval, 6 gerezd reszelt fokhagymával, és oliva olajjal, és hűtőbe tesszük.
Másnap grillezés előtt a szalonnának a zsírját kisütjük és még forrón belereszelünk 6 gerezd fokhagymát.
A salátát-paradicsomot-paprikát mossuk, szeleteljük, a lila hagymát is, és 3 gerezd fokhagymát kicsire vágunk.
A salátaöntethez valókat összekeverjük, és a salátára öntjük.
A tejfölbe reszelünk 3 gerezd fokhagymát és sózzuk.
A halat kis nyársra, saslik pálcára húzzuk, és a grillre tesszük, folyamatosan forgatjuk, és kenegetjük a fokhagymás szalonna zsírral.
A cukkini szeleteket is grillezük.
A kész halat salátával és fokhagymás tejföllel tálaljuk!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése