2011. június 22., szerda

Hagymás- baconos quiche


Hozzávalók:
Tészta:
- 20 dkg liszt
- 12 dkg margarin
- csipet só
- 1 dl hideg víz

Töltelék:
- 15 dkg bacon
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2 tojás
- 2 dl tejszín
- 1.5 dl tej
- 2 mk só
- 1 mk bors
- 1 gerezd reszelt fokhagyma

Tetejére 10 dkg trappista vagy füstölt sajt.

Elkészítés:
A tésztához valókat összegyúrjuk, hogy formázható legyen, ha kell, még tegyünk hozzá lisztet. 20 percig pihentetjük.
Közben a bacont csíkokra vágjuk, a hagymát kockára, és összesütjük. A többi töltelékhez valót habverővel összekeverjük, majd ráöntjük a szalonnás alapra, összekeverjük.
Piteformában, vagy kerek sütőformába tesszük(aminek pereme van) a tésztát, kibéleljük vele, oldalát is. 160 fokon 5 percet sütjük.
A tölteléket a tészára öntjük, ráreszeljük a sajtot.
Kb 175 fokon 30-40 perc alatt sütjük.


Tippek:
Lehet fokozni az ízeket lilahagymával, reszelt répával a töltelékbe, füstízű fűszersóval.
Egy leves mellé kiadós tésztaétel, vendégvárónak is kitűnő, gyorsan könnyen elkészíthető.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése