2011. április 26., kedd

Pácolt csirke grillezéshez


Hozzávalók:
- csirke felsőcombok
- olaj
- só
- húskilónként 1 fej vöröshagyma
- fokhagyma
- babérlevél
- só
- fűszerkeverék, én metros mexikóit használok, ebben nincs, só, azért kell külön

Elkészítés:
 A csirkecombokról a szőrt lepirítjuk, mossuk, beirdaljuk mind a két oldalát. Sózzuk, és bedörzsöljük a fűszerkeverékkel, a beirdalásokba szeletelt fokhagymát dugdosunk. Edénybe tesszük, olajjal felöntjük, tesszük egymásra a husikat, közéjük szeletelt hagymát- fokhagymát, babért szórunk bele.
Egy éjszaka pácoljuk, este -reggel is átforgathatjuk.
Grillezőn sütjük a husikat, edénybe megsütjük a hagymát, a leszűrt olajat üvegbe tesszük, dobunk bele mustármagot, egész borsot, egy kis darab chilit, és érleljük saláta fűszerolajnak!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése