2011. április 27., szerda

Gyors "hamis" lasagne


Hozzávalók:
- 20 dkg darált hús (csirke vagy sertés vagy marha)
- 1 közepes fej hagyma
- 1 csomag bolognai alappor
- ketchup
- 15 dkg sajt
- nagykocka tészta
- zsiradék

Elkészítés:
A hagymát kockázzuk, zsiradékon üvegesre sütjük, rátesszük a husit, kevergetve sütjük, míg meg nem puhul. A bolognai port a tasakon lévő leírás szerinti víz mennyiségben elkeverjük, a húsra öntjük. Ketcupot nyomunk bele ízlés szerint, 2-3 percig főzzünk.
Hőálló tálat olajjal kikenünk, szórunk bele tésztát kb 2 centi vastag réteg legyen, rászedjük a fele szószt, a sajt felét ráreszeljük, megint egy réteg tészta, erre megint a szósz másik fele és behintjük a maradék reszelt sajttal. Sütőbe tolva megsütjük közepes hőmérsékleten, a tészta a szósztól átfő.
Finom, gyors, olcsó!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése