2011. április 29., péntek
Kapros-tejfölös karalábé gombóc:
Hozzávalók:- 50 dkg darált hús
- 1 bögre rizs
- 4 nagy karalábé
- 2 babérlevél
- nagy doboz tejföl
- liszt
- 3 ek zsiradék
- 1 ek szárított kapor
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors, pirospaprika
- 1 ek ételízesítő
- 1 tojás
Elkészítés:A darált húst összekeverjük a rizzsel, tojással, és só-bors-pirospaprikával fűszerezzük ízlés szerint.
A karalábékat hámozzuk, majd lereszeljük fazékba. Zsiradékot teszünk rá, és 10 perc alatt lefedve dinszteljük. Felengedjük 1liter vízzel, majd gombócokat formálunk a húsból, és a fazékba tesszük. Belereszeljük a fokhagymát, babérlevelet teszünk bele, beleszórjuk az ételízesítőt. Főzés közben az elfőtt vizet pótoljuk.
Ha a gombócok megfőttek, a rizs puha, akkor összekeverjük a tejfölt a liszttel, és behabarjuk, majd beleszórjuk a kaprot.
Nagyon finom, szárnyas és sertéshúsból is készíthető, vegetáriánusok gombából is készíthetnek gombócot.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése