2011. április 27., szerda
Bakonyi csirkemell spagetti tésztával
Hozzávalók:
- 2 db egész csirke mell filé
- 10 dkg füstölt húsos szalonna
- 1 kis doboz szeletelt gomba
- 1 db nagyobb fej hagyma
- 1 db zöldpaprika
- l db kisebb paradicsom vagy 3 ek ketchup
- 2-3 olaj
- 1 evőkan paprika krém
- 2 db pörkölt kocka
- 1 pohár tejfel
- só ízlés szerint
- spagetti tészta
Elkészítés:
A kis kockára vágott hagymát pároljuk meg az olajon, és amikor üveges, tegyük bele a kockákra vágott paprikát, majd a paradicsomot vagy ketchupot.
Egy kicsit összesütjük, és hozzátesszük a felkockázott szalonnát, 1-2 percig pirítjuk, rátesszük a paprika krémet, majd a szeletelt, beirdalt csirkemelleket.
Ezt fehéredésig sütjük, hozzá adjuk a leszűrt gombát, azzal is sütjük néhány percig, aztán felengedjük 1-1,5 dl vízzel, és többször kavargatva puhára főzzük.
Ha puha a hús, akkor öntünk bele 2 dl vizet, és belemorzsoljuk a pörkölt kockákat.
Néhány percig főzzük, majd beletesszük a tejfelt, jól összekavarjuk, amikor felforr, készen van.
Spagettivel összekeverjük, hogy átigyagya a szósz.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése