2011. február 2., szerda
Rántott sertéspárizsi szeletek burgonyapürével
Hozzávalók:
- személyenként 3-4 szelet párizsi
- panírozáshoz liszt-tojás-zsemlemorzsa
- sütéshez zsiradék
- 4-5 szem nagy burgonya
- 4 ek vaj
- 2 dl tejföl
- só
Elkészítés:
A burgonyát hámozzuk- mossuk, feltesszük bő sós vízben főni. Ha megfőtt leszűrjük, összetörjük, vajjal kikeverjük, a tejföllel habosítjuk, ha kell sózzuk. Aki a kicsit hígabb pürét szereti tejet tehet ég bele.
A közepes vastagságú párizsi szeleteket sózzuk, lisztbe majd felvert sós tojásba forgatjuk, ezután zsemlemorzsába és kisütjük zsiradékban pár perc alatt.
Papírtörlőre szedjük, pürével tálaljuk.
Tipp:
Más felvágottal is készíthetjük, pl csirkemell sonka, sajtos füstölt párizsi.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése