2012. szeptember 3., hétfő

Amúr hagymaágyon



Hozzávalók:
kb 50 dkg  amúr filé
4 nagy fej hagyma
kb 15 dkg zsírszalonna
5 db nagy burgonya
3-4 gerezd fokhagyma
1 nagy doboz tejföl
2 tojás
só, bors
1 citrom leve

Elkészítés:
Az amúr filéket beirdaljuk, sóval és a citrom levével mind a két oldalát bedörzsöljük. A szalonnát 1 szelet kivételével apróra kockázzuk, és az irdalásokba szórjuk, 1 órát pihenni hagyjuk. A szelet szalonna zsírját kisütjük, és a karikázott hagymát üvegesre pároljuk benne. A hagymákat hőálló tálba szedük, a zsírt visszafogjuk. A hal szeleteket ráfektetjük. A pucolt- kockázott burgonyát mellé-köré szórjuk, sózzuk-borsozzuk, és fóliával lefedve pároljuk 20 percet kevés vízzel, majd kivesszük a sütőből a viszafogott zsírral megkenjük a halakat és visszatoljuk a sütőbe lefedve még 20 percre. A tojásokat keményre főzzük, villával összetörjük és a tejföllel összekeverjük a reszelt fokhagymával, sóval, borssal. Ráöntjük a halra és a burgonyára, és a fóliát levéve pirosodásig sütjük.
Nagyon finom halétel különlegesség!!!